Vörtbrödet är slut och skinkan är uppäten. Ett nytt år har tagit sin början och nya krafter har fyllts på. Trots nya krafter så är det skönt med lite snabblagad mat emellanåt och en värmande soppa är ju inte fel så här års.

Spenatsoppa är verkligen fantastiskt gott. Kanske som bäst med ett kokt ägg men det är ju härligt med lite variation också så denna gång blev det en kräm av den fantastiska osten morbier. Dessutom den snabbast soppan jag vet.

Spenatsoppa

  • hackad spenat
  • 1 liten lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • kycklingbuljong
  • vatten
  • 1dl grädde
  1. fräsk hackad lök och vitlök.
  2. Fyll på med vatten och buljong. Koka några minuter.
  3. Tillsätt hackad spenat och koka ytterliggare några minuter.
  4. Mixa med mixerstav och smaka av med salt, peppar och lite grädde

Morbierkräm

  • 1 bit morbier (~4x4cm)
  • 1dl grädde
  • svartpeppar
  1. Låt grädden puttra och tillsätt sedan morbier i mindre bitar och rör tills den smällt. Smaka av med svartpeppar.

Taggar: ,

  1. Fröken Dill’s avatar

    Morbier är en av mina favoritostar, men de man kan köpa är sällan tillräckligt lagrade, tyvärr.

  2. chezsofia’s avatar

    Håller helt med. Morbier är helt klart en ost som vinner på att köpas på ostbutik men också som vinner på att stå framme en timme innan man äter den. Det gör väldigt stor skillnad. Köpte en morbier i Halmstad en gång som var gjord på getmjölk, fantastiskt!

  3. Ann-Louise’s avatar

    Det är bara att instämma att spenatsoppa är riktigt, riktigt gott. Har aldrig provat Morbier tidigare och känner att det är dax!

  4. Millan’s avatar

    Morbierkrämen lät ju gudomligt god. Den måste jag bara testa vid tillfälle. Tack!